paros365.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΥΚΛΑΔΕΣΠΑΡΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θέμα: Ενημέρωση για τη συμμετοχή στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Κοινοποίηση

Η  Ολυμπιακή Φλόγα  , θα διασχίσει 41 δήμους σε ένα αξέχαστο ταξίδι διάρκειας 11 ημερών. Στις 19 Απριλίου σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ολυμπιακής επιτροπής η φλόγα θα ταξιδέψει για Σαντορίνη , στην συνέχεια Νάξο και γύρω στις 15:00 μ.μ θα είναι στη Πάρο για  περίπου 2,5 με 3 ώρες. Η Λαμπαδηδρομία θα  ξεκινήσει από το Δημαρχείο , θα διασχίσει την παραλία με πορεία προς την είσοδο της Εκατονταπυλιανής όπου θα γίνει η τελετή ανάμματος του βωμού . Σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ο Δήμος Πάρου θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει 4 Λαμπαδηδρόμους και 4 συνοδούς ανά λαμπαδηδρόμο . Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου , στις 14:30 ,στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει κλήρωση για τους Λαμπαδηδρόμους και τους συνοδούς  για όσους έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την διαδικασία των αιτήσεων.

   Αυτή η μοναδική ευκαιρία θα φέρει το φως του Ολυμπισμού σε κάθε γωνιά του τόπου μας, ενώνοντας την κοινότητά μας σε ένα πνεύμα αθλητισμού και ενότητας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φέρνει μαζί της το φως και την ενέργεια του Ολυμπισμού, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και ενώνοντας τον κόσμο. Είναι ένα συμβολικό γεγονός που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της αθλητικής κληρονομιάς μας και της ολυμπιακής ιδέας.

Η διαδικασία συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, καθώς και για τα κριτήρια επιλογής όπως αναφέρονται στα συνημμένα έγγραφα

Τηρώντας την Αρχή περί ισότητας των φύλων (ποσοστό 50% σε άνδρες και γυναίκες), προτεραιότητα έχουν:

 • Οι Ολυμπιονίκες

• Οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά – Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.)

• Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά.

 • Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ)

Όσοι από τους πολίτες  ικανοποιούν τα παραπάνω κριτήρια και ενδιαφέρονται να υποβάλουν ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ, μπορούν να κατεβάσουν, να συμπληρώσουν, και να αποστείλουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο email  g.andreadis@paros.gr μέχρι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 23:59 μ.μ 

Σημείωση: οι υποψήφιοι λαμπαδηδρόμοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς που διέπουν την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία και τον Ολυμπιακό Χάρτη. Οι πολίτες που θα κληρωθούν  πρέπει να υποβάλλουν σχετική Δήλωση, και η ΕΟΕ διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει οποιονδήποτε από τη Λαμπαδηδρομία.

Εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς

Λουκή Φλώρα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάρος: Απαγχονίστηκε 28χρονος

NASA: Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού στη Φλόριντα προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια, αναθεωρημένες προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη