paros365.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΥΠΕΣ: Η επιστολική ψήφος μια ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε μαζί το παρόν και το μέλλον της χώρας

Κοινοποίηση

Τη δυνατότητα να «συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί το παρόν και το μέλλον της χώρας μας» δίνει η επιστολική ψήφος, όπως επισημαίνει σε επιστολή που έστειλε προς τους απόδημους Έλληνες και Ελληνίδες η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, στην επιστολή αυτή μιλά για την άρση των νομικών περιορισμών στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών από το εξωτερικό που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Βουλή το περασμένο καλοκαίρι.

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, σημειώνουν:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς να σας ενημερώσουμε ότι μόλις νομοθετήθηκε και το επόμενο σημαντικότατο βήμα από τη Βουλή των Ελλήνων: θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας η επιστολική ψήφος για τους εκλογείς εντός και εκτός επικρατείας σε ευρωεκλογές και εθνικά δημοψηφίσματα».

Για να συμπληρώσουν πως «αποδείξαμε, έτσι, για ακόμη μία φορά ότι οι δεσμοί που συνδέουν την μητέρα Πατρίδα με τους απόδημους Έλληνες είναι άρρηκτοι – και ότι θέλουμε να τους ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο».

Θα μπορείτε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα από το σπίτι σας
«Θα μπορείτε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα από το σπίτι σας, οπουδήποτε στον κόσμο, με την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών epistoliki.ypes.gov.gr, στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε με κωδικούς TaxisNet ή, εναλλακτικά, με συνδυασμό των στοιχείων του εν ισχύ ελληνικού διαβατηρίου σας και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του αριθμού δημοτολογίου σας, ή μέσω των προξενικών αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, χωρίς καμία περαιτέρω προϋπόθεση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Υπογραμμίζεται ότι το μέτρο θα ισχύσει ήδη από τις ερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024.

«Με αυτή τη μεταρρύθμιση ενισχύουμε τα θεσμικά εργαλεία για την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στις εκλογές, ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Πλέον θα μπορείτε να ασκείτε το βασικό αυτό συνταγματικό σας δικαίωμα με ευκολία, χωρίς προϋποθέσεις. Πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά σε ένα μέτρο το οποίο διευρύνει και βαθαίνει τη Δημοκρατία μας» σημειώνεται.

Καταλήγοντας, η κ. Κεραμέως και ο κ. Λιβάνιος απευθύνουν έκκληση: «Σας ζητούμε να μεταφέρετε το μήνυμα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στον τόπο όπου ζείτε και δραστηριοποιείστε για την ιστορική αυτή αλλαγή και ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε, όλοι μαζί, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά».

Πήγη:www.cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παραγγελίες εκατ. ευρώ για ελληνικό ρούχο απέδωσε η συμμετοχή σε δύο εκθέσεις

«Ξαναχτύπησε» ο Πολάκης: «Να αλλάξουμε τους δικαστές, για να πάνε κάποιοι φυλακή»

ΠΑΣΟΚ: Ρόζα Βρεττού, Κώστας Χρυσόγονος, Ηλίας Κικίλιας και Παναγιώτης Δημόπουλος στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος